''OMG VAD SNYGG JAG ÄR''

Att finna sin egna självbild är inte en lätt match. Den bild jag har av mig själv idag är inte densamma som jag hade för 10 år sedan och den kan förändras och förbättras inför framtiden. Genom att fråga sig själv : ''Vem är jag med tre ord?'' Är det ord som jag tänker om mig själv på ett positivt eller negativt sätt? Förminskar det min egna självbild eller säger det sanning om mig ''Älskad, Unik, Värdefull'' ? Allas självbild påverka en mer eller mindre av personer och faktorer i min omgivning. Jag bruka ofta fundera på vem/vilka är det som påverka mig mest. Jag tror att min bakgrund har en väldigt stor roll i det hela. Då menar jag inte en roll som jag går och retar mig på varje dag utan en roll som får följa mig på ett fint sätt genom livet. En annan sak som också spelar stor roll är nog att jag blev allvarligt sjuk när jag gick i 8:an och fick avbryta min skola för en längre tid. En tid som jag först inte ville röra vid..
När jag väl vågade öppna mig och vågade prata om det offentligt var nog när jag träffade några väldigt speciella människor. Människor som uppskattade mig på ett mycket speciellt sätt, som sedan fick mig att våga lita på att jag var älskad. De dömde aldrig mig och de såg aldrig ner på mig som om jag vorre mammas lilla flicka eller en psykopatisk 16-åring som var vilsen i livet. Jag tror eller jag ska nog säga.. att det visste om hur dåligt jag mådde men inte exakt hur trasig jag var. Människor som ser bort från de svagas problem är människor som har fått tid att jobba med sig själva. Jag bruka ofta uttrycka mig '' Man kan aldrig älska någon innan man älskar sig själv. '' Dessa människorna hade redan blivit ''helade'' de hade också fått uppleva en kärlek som är väldigt sällsynt men ändå så himla synlig i våran vardag. Under dessa 12 dagarna mådde jag bättre och bättre för varje dag. De sådde ett frö med 120% kärlek i, hos mig. Just den kärleken gav de inte mig bara genom en kram och en ynklig mening '' Vi älskar dig'' Utan det fick ta flera dagar.. Eftersom vi levde tillsammans under så pass många dagar som vi faktiskt gjorde så krävdes det ju även många måltider och resor som i sin tur blir att man måste få sitta bredvid varandra. Bara en enda liten sak t.ex. att de bjöd in mig till att '' Sitt här bredvid mig, det finns plats'' Det värmde mig så starkt. Men som jag sa det var inte ''meningarna'' som gjorde mig hel utan att deras äkthet & uppskattning. De gav inte mig kärleken & ödmjukheten för att de behövde utan för att de ville. ( En stor skillnad) De var intresserade av mig, de ville bjuda in mig.. gång på gång fast jag sa ett tråkigt '' NEJ TACK! '' dag på dag.. Men sedan vände det.. De gjorde mig en tjänst för livet, en tjänst som var som en nyckel till himmelen. I början när vi kom hem skrev jag extremt ofta till del av de, bland annat på facebook. Samtidigt ville jag skrika i kudden för jag ångrade mig så, att jag först inte ville röra vid resan men nu var helt förälskad.. Mina tankar gick ofta ungefär så här : '' Tänk om dom bara tycker jag är den där psykopatiska flickan som inte har några vänner och bara ligger och gråter i sin sjukhus säng och försöker få kontakt & finna någon uppmärksamhet hos oss'' Men när fler och åter fler månader gick, så gick det upp för mig att det älskar mig. Genom att jag insåg att de ''tuffa brudarena & killarna'' faktiskt älskade/älskar mig för den jag är och inte för någon annan vågar jag ta större risker och chanser i vardagen. & Genom deras kärlek så har jag idag klarat av det störta en människa kan göra.. Att älska sig själv, Då menar jag inte att jag står och speglar mig 24/7 och skriker '' OMG vad snygg jag är'' Utan jag bär på en inre kärlek som växte upp i mig tillsammans med fröet..TACK!
(NL)
TEZZIBEZ TIPSAR

  • LÅT din kärlek få värka i någon som behöver dig!
  • Just DU kan vara nyckeln till en annan person!
  • Glöm aldrig att du kan påverka!

Hur ser dina vänner dig?

Det är alltid så himla svårt att komma på en bra inledning till ett fantastiskt inlägg. Men så är det med allt här i livet, vi tycker det är så fruktansvärt jobbigt innan vi har börjat eller innan vi satt säga har kommit till skott som man bruka säga.
Ni vet den där känslan när man inte vet vad man vill, känslan att inte ha den där dragningskraften, kreativiteten i sig den är så jobbig. Men jag tror man går och väntar på att tiden ska vara inne. Tid tar en stor yta av vårat liv, vi väntar ofta på den där rätta stunden. Ibland kan man önska sig något annat än det man har. En annan vardag än den vardag man står i just nu. Tänker du vänta att det riktiga livet, ska börja tills du utbildat dig färdigt? Tills du fått drömjobbet? Tills du fått barn? Tills du skaffat hus? Tills du har flickvän/pojkvän? Tills du flyttar till en annan stad? Tills du blivit tillräckligt snygg? Tills du blivit tillräckligt duktig på det du håller på med? Tills du har de rätta vännerna? Tills relationen till dina föräldrar blivit bra? VILKET SLÖSERI MED TID! Det kommer ändå alltid finns något mer att längta efter. Du kommer aldrig bli 100% nöjd.
Jag kan inte leva mitt liv någon annanstans, på någon annan plats än i tanken, inte heller vid något annat tillfälle. Det bästa jag kan göra är att leva mitt liv HÄR & NU. Jag vill inte leva mitt liv utan att vara närvarande. Det bästa jag kan göra med min dag är att bemöta mina vännner på det bästa tänkbara som just jag kan bemöta dem på. Jag ska också se till att lära mig så mycket som möjligt av de olika situationerna och träffarna. Vad tjänar det till att vara opeppad? Jag vill istället vara nyfiken vad livet har att erbjuda just mig. Att ta chanserna och möjligheterna jag får. Alla gånger jag misslyckas, kan jag lätt åka ner i någon slags depression ångest. Det kan ta någon timme men det kan också ta veckor eller till och med månader innan den över. Men man gör sig så själv illa, för man har ju faktiskt ett eget val hur man vill bemöta det jobbiga. Även där väntar vi ofta på att tiden ska vara inne. Men det bästa man kan göra när man har misslyckats är att peppa sig själv och se vad man själv kan förändra. Jag bruka ofta säga att den bästa relationen man kan ha är med sig själv och alla de andra relationerna är en krydda. En krydda som kan vara stark men också en kryda som kan vara lite minde givande.
Jag bruka också tänka så..
Ni vet Iphone's de har ju ett antal appar som redan är ner laddade när ni köper telefonen. Men så längre tiden går när ni har den så fler appar laddar du ner till den. Du kanske tar bort någon app och lägger till en annan. På det sättet så blir  just din telefon unik. Lika är det med dig själv. Du väljer dina egna appar. En del appar= vägar i ditt liv är mindre bra och en annan väg som du väljer är kanske nyckeln till att du hittar dig själv. Du kanske hittar just dig själv genom en enda väg du tar. Så med dessa ord vill jag säga att våga prova.

Spårlöst på kanal 7!
Hellu i rutan!

Nu har Mr. hals ont med familj kommit och hälsat på mig. Vem säger att besök inte är trevligt? Hur som helst tog jag en rejäl sovmorgon. Ajaj.. Det var absolut inte bra. Jag som skulle hälsa på ''tant'' Vanja & ''gubben'' Willy idag. När jag insåg att jag nog skulle få stanna hemma med mitt älskade besök och frukosten framför mig, så började jag ta fram lite papper från min adoption. Alltid lika spännande att sitta och läsa massa personliga brev samt info och såklart checka in fina bilder på min biologiska familj. När jag väl var trött på alla papper så satte jag på lapptoppen i köket.. och började surfa runt efter info på min bror. Det började faktiskt kännas som ett internet café i mitt egna kök, faktiskt lite mysigt om du frågar mig. När jag väl hade svalt sista delen av frukosten så hittar jag en sida med min biologiska storebror och mamma.


En sida jag aldrig någonsin hade hittat förut. & kan ni gissa vad jag ser där. Jo min brors namn.. Jag kastade mig på telefonen och ringde upp pappa och berättade att alla dessa papper jag har burit på har varit delvis falska. Jag kanske ska anmäla mig till spårlöst i alla fall..? Jag vill också göra det Viktor gjorde.. Fast man kanske inte kan anmäla sig, jag menar jag har ju redan varit med i koreanska spårlöst.. år 2008. Så jag hade ju faktiskt chansen då. Men ni vet när man är liten och ja man tycker det är lite spännande att vara med i tv och grejer. Men nu vill jag göra om denna resan fast från min sida av jorden.. En resa som skulle vara fantastisk. Ååh tårarna rinner så fort jag  tänker på vilken fantastisk resa jag var med om då 2008 men vilket svek jag gav mig själv. Jag tog aldrig vara på chanserna att hålla kontakten. Bollen låg hos mig hela tiden.. men jag avböjde. Nu vill jag göra en resa innan det är försent. Jag har nog på börjat 100- tals brev till det kunliga adoptons centrumet i Stockholm. Men ååh det är så himla svårt att lägga på brevet på postlådan.

Jag önskar med hela mitt hjärta att ni har det bra.
Din syster älskar dig så, vart du än är!

Insperation & glädje!


SPRID DIN GLÄDJE!''Det känns som en tiger har rivit sönder mig''
precis så skrev jag i min novell som jag nyss blev färdig med. Eller som en vulkan som just har brutit ut.. Det var nog mer min still på hur jag känner mig. Jag känner mig arg/besviken och ledsen. Många som vi träffar kan tycka att det är lite konstigt om vi gråter eller får utbrott offentligt. Men man måste våga visa sina känslor. Åh, vet ni? Det är faktiskt tillåtet att göra det. Jag har även hört hur folk tycker man är helt knäpp i bollen om man skriver personliga grejer på Internet som t.ex. på bloggar.Det har fått mig att tänka till inte bara en gång utan flera gånger. Tänk dig alla de människorna som lever i ett ''trist'' liv & kan ni tänka er det finns faktiskt folk som inte vet hur man ska reagera på när man bara vill lägga sig ner och gråta offentligt.. Är det verkligen okej att visa vad man tycker. Ja det är okej till en grad men för mycket som kan kränkande kanske är lite över gränsen för min smak. Men smaken är ju som baken eller vad man bruka säga. Hur som helst nu ska jag återvända till den där tigern som har rivit så oändligt mycket i mig den senaste månaden. Kan det kanske vara någon 17 års kris.. Haha nej tror knappast det eller ? Jag måste bara fråga har du någon gång känt den känslan när du har litat på en vän till 100%. Du har varit givmild och ödmjuk och helt enkelt lagt en stor del av ditt liv hos en vän. Du har berättat saker som du aldrig har berättat för någon. Det kanske var mer än en vän, en relation kanske mormor eller någon på jobbet eller kanske en fru,flickvän/man, pojkvän. Vad vet jag. Hur som helst, även fast du blir sviken gång på gång och åter igen.. Så kan det ju inte bli sämre, det kommer att gå bättre. Min räddning när jag har haft det som jobbigaste då har jag faktiskt börjat fundera lite på Jesus. Även fast jag är uppvuxen i ett kristet hem så betyder inte det att jag alltid varit kristen. Jag blev ''äkta'' kristen nu 2011. Men jag har alltid presenterat mig som kristen, då menar jag inte att jag har ställt mig upp i skolmatsalen och skrikit att jag är kristen, jag har inte heller sagt '' Hej! Jag heter Tezz och jag är kristen'' Absolut inte på det sättet. Men jag tror eller jag ska nog säga att jag vet att en hel del av mina kompisar har kommit fram till mig och frågat frågan rakt ut '' Är du Kristen?'' Jag har alltid svarat ja.. Aldrig förnekat. Men jag har tvivlat inom mig. Det gick 16 år och jag har inte varit kristen fast jag har varit så nära Jesus hela tiden. Jag bokstavligen träffade Jesus i december, detta kan säkert vara svårt för er som inte är troende. Men jag vill bjuda in er till att våga pröva och träffa Jesus. Det kan ta lång tid men det kan också ta kort tid. Men en sak kan jag säga Jesus känner redan er, men ni kanske inte känner honom. Men låt inspirationen flöda tillsammans med honom.. Att vara kristen innebär inte att läsa bibeln 24/7 eller att gå till kyrkan varje söndag. Utan det handlar om att våga tro på det goda våga testa och påverka samhället med glädje och sprida kärlek om kring sig. Det kan räcka att låna ut en extra penna i plugget eller hämta en extra kopp kaffe till en kollega som sitter på kontoret bredvid. Att våga uppskatta varandra under all prestations ångest vi lever i. De är just det små sakerna vi inte tror spelar någon roll som faktiskt ger mest glädje och kärlek. Jag har träffat många som har förnekat min tro, och tron på Jesus. Jag låter alltid de få tro vad det vill.. jag står för det jag tror på. Många snackar om hur jorden skapades.. Men vet ni det finns så otroligt många berättelser om de. Men har folk något underlagg för exakt det som påverkade att jorden blev just jorden NEJ! Så klaga aldrig på någon innan ni vet hela sanningen själv, vilket är omöjligt för dig och mig att säga. Ja menar vi levde ju knappast på den tiden. Men att Jesus var guds messias YES där satt den... det finns så många filmer om hur det gick till och även bibeln finns ju tillgänglig för att se hur jesus gav allt för oss. Tänk att en människa gav sig sitt liv åt oss. Jag menar hur kan en sån sak finnas år ut och år in i flera tusen år.. Jag menar att jesus dog på korset och precis när han dog så föll hela templet.. Man kan faktiskt åka och kolla på detta fantastiska tempel. Från kristendom till Ateist.. Många av mina kompisar kallar sig ateister, men svaret jag kan ge är att det faktiskt inte är ateister. Man kan aldrig vara ateist om man frågar en fråga till t.ex. mig eller någon annan troende. Då har man ju faktiskt visat intresse eller hur. Det finns något hos den som frågar som drar dom-.. ellerhur?
Jag tänkte avsluta detta inlägg med att ge er KÄRLEK & FRID Ge aldrig upp, det kommer en vändning för dig även fast de kan dröja. Det kommer.. Var stolt över den du är och fortsätt att vara dig själv för det finns så många andra, men bara en som är som du & dig behöver vi!VINTERGLÄDJE!

En mysig dag i den stressiga perioden
med Junior & Felicia
VINTERGLÄDJE på hög nivå!

KÄRLEKEN ÖVERVINNER ALLT!


Hur kan man vara sliten?!

åh vet inte vad man ska säga om dessa dagarna.. Stressiga kanske är rätt svaret, eller rent ut sagt skit stressiga. Helgen som var, var nog bland det mysigaste ever. Att bara få finnas i stunden, att inte ha krav på sig. Att man är älskad och då menar jag verkligen älskad för precis den man är. Visst det är man ju annars också, men man kanske inte vågar lita på det på samma sätt i vardagen. Men just i helgen med just de fantastiska människorna det är verkligen livskvalitet på hög nivå. Att just ett ord kan innefatta så mycket kärlek.. ordet TRIVAS! Att trivas det är verkligen obeskrivligt. Visst man kan trivas lite, men man kan också trivas mer och man kan trivas mest. Tbx till nuet.. denna veckan står det MATTENÖRD i pannan på mig & TENTNÖRD. Vad mer ska man begära av sitt liv. Det står även med små bokstäver sliten. Hur kan man vara sliten när man just har fått fylla på med kärlek?

Inredning & sånt!RSS 2.0